marți, 16 ianuarie 2018

Luna Culturii Naționale - De la Eminescu la Mica Unire

Luna Culturii Naționale - De la Eminescu la Mica Unire

,,Ne întoarcem mereu la Eminescu pentru că poezia lui nu s-a învechit” spunea Eugen Simion. La Școala Gimnazială Lăpuș pe parcursul lunii ianuarie se desfășoară proiectul cultural -  educativ  ,,Luna Culturii Naționale - De la Eminescu la Mica Unire”.
Prima întâlnire din cadrul proiectului ,, Ziua Eminescu” desfășurată în CDI,


în data de 15 ianuarie 2018 a presupus o activitate de  cercetare și documentare legată de viața și activitatea marelui poet. La sfârșitul fiecărei ore de limba română, din această zi elevii au răspuns unui test de cultură generală care  a urmărit valorificarea  activității de cercetare și documentare.
Următoarele activități se vor desfășura sub forma unui concurs cu trei secțiuni: Creației literară - poezie/eseu pe tema naturii; Creație plastică – desene realizate pe baza unui text eminescian; Recitare – poezie scrisă de Mihai Eminescu sau poezie patriotică.
Evaluarea proiectului va avea loc, marți, 23 ianuarie 2018, la CDI, când elevii clasei a VIII-a vor prezenta semnificația zilei de 24 ianuarie 1859, iar doamna director, Mariana Dumitru va premia cele mai bune creații literare și plastice realizate în această perioadă, iar juriul va decide care sunt cei mai buni recitatori.

Așa cum am promis evaluarea proiectului s-a desfășurat pe data de 23 ianuarie, când am jucat  Hora Unirii,  în curtea școlii, împreună cu elevii din ciclul primar, după care activitatea s-a desfășurat în CDI.





Au fost jurizate  cele mai reușite creații literare și plastice , am vizionat un material dedicat Unirii, prezentat de doamna profesoară de istorie, Ghindaș Roxana. Elevii împărțiți pe echipe au participat la un concurs de cultură generală, cei mai buni au fost cei din echipa,,Moldova”.
Activitatea s-a încheiat cu concursul de recitare.

 La finalul activității doamna director 1e-a înmânat câștigătorilor diplome și cărți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu