luni, 4 decembrie 2017

1 Decembrie 2017

 Prețuiește-ți  trecutul, prețuiește țara!


În fiecare an școlar apropierea zilei de 1 Decembrie prilejuiește deschiderea unei palete largi de evenimente culturale în școala noastră. 
În desfășurarea proiectului ,,Prețuiește-ți trecutul, prețuiește țara! ” s-au implicat clasele IV –VIII, iar ca  invitați speciali am avut grupul vocal ,,Muguri Lăpușeni”.
Gândit să se desfășoare pe parcursul unei luni de zile, proiectul inițiat și coordonat de prof. Ghiduț Anca, Costea Dochia, Coman Cristina și Jurji Daniela, a avut mai multe secțiuni: învățarea unor cântece patriotice, confecționarea de stegulețe, ecusoane, desene și postere tematice.
 Documentarea pentru această activitate, a revenit elevilor din clasa a VIII-a, care au prezentat semnificația istorică a  acestei zile de 1 Decembrie, prin postere tematice, iar elevii din clasa a V- a au prezentat sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea”. Cei mici, elevii din cls a IV -a B, au recitat poezii patriotice, iar cei mai mari au recitat din creațiile proprii.

Finalul activității, susținut de grupul vocal ,,Muguri Lăpușeni”, a fost unul deosebit, care ne-a mers la suflet și ne-a făcut mândrii că suntem români. 

     Pentru efortul și implicarea lor, doamna director prof. Dumitru Mariana, i-a felicitat și le-a înmânat diplome, apoi toți participanții au primit colăcei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu