luni, 17 decembrie 2012

,,Bucuria de a dărui”


 ,,Clipiri de iarnă, zâmbete şi flori
îţi dăruiesc în prag de sărbători
să-ţi fie chipul fulg de nea zglobiu
să-ţi fie timpul veşnic, argintiu!”            O bucurie cum doar o dată pe an o poți simți, o bucurie a Crăciunului. O sărbătoare a sărbătorilor, ce ne adună pe toți, de la mic la mare spre această rază de speranță a traiului în sânul propriei familii.
Este vremea când la poarta inimilor noastre încep să bată colindătorii, e  vremea bunătății, a iertării și a veseliei. De aceea ne-am gândit să nu-i uităm pe cei pentru care Crăciunul este o zi obișnuită de singurătate, de boală, de suferință , de teamă sau de oboseală. 
Cu aceste minunate gânduri am inițiat proiectul ,,Bucuria de a dărui” încă din data de 20 noiembrie, parcurgând pas cu pas fiecare etapă a proiectului și ajungând în momentul de față aproape de punctul final.
documentare
Proiectul a fost gândit ca având o primă etapă de cercetare documentare , de selecție a materialelor și apoi de interpretare, recitare și punere în scenă.distribuim roluri
 Elevii au avut sarcini bine stabilite și fiecare etapă a proiectului s-a desfășurat conform graficului. Penultima etapă a fost cea în care am colindat la Unitatea medico socială din Tg. Lăpuș și care a fost una specială, toți participanții fiind emoționați până la lacrimi. La sfârșitul activității elevii noștri au împărțit daruri pentru toți cei 40 de bătrâni din această unitate, daruri care au fost oferite cu sprijinul elevilor, părinților, cadrelor didactice.


      

      Prin această acțiune ne-am dorit să le arătăm dragostea noastră și să le împărtășim gândurile noastre  bune iar iubirea să le cuprindă sufletul când colindul nostru va ajunge la inima lor . 

  Prin sensibilitatea care i-a cuprins și prin lacrimile din ochii lor suntem siguri că am reușit. Ne bucurăm că fie și pentru câteva momente sufletul lor a vibrat de bucuria sărbătorii Nașterii Mântuitorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu