marți, 9 mai 2017

„Originalitate în diversitate”


Activitatea intitulată „Originalitate în diversitate ” se va desfășura, joi, 11 Mai 2017, în CDI, de la orele 12 și va consta  în lansarea revistei școlii „ Trepte”. Activitatea se vrea o întâlnire benefică între generații, între elevii școlii noastre și membrii Ligii Scriitorilor Români din Maramureș.

          La Școala Gimnazială Lăpuș, au poposit astăzi 11 Mai 2017,  iubitori și slujitori ai artei cuvântului,  membrii în  Liga Scriitorilor Români din Maramureș, Iacob Oniga, Ioan Potop, Aurelia Velea, Dragomir Ignat și doamna președinte, Carmena Felicia Băințan.
Activitatea care s-a desfășurat în CDI, a debutat cu lansarea revistei școlii„Trepte” și  cu prezentarea pe scurt a activității literare desfășurate până în prezent de către invitați. Apoi doamna director, prof. Mariana Dumitru a dat cuvântul unui invitat surpriză, doamna Viorina Pop, fostă elevă a Școlii Lăpuș care ne-a bucurat cu câteva versuri din volumul recent apărut ”Iluzie poetică”.

Momentul pregătit de elevii noștri, membrii cercului de lectură „ Cățile de suflet”a fost unul înălțător, un recital de versuri din creațiile proprii, dar și din versurile scriitorilor invitați. 
Atmosfera  a fost întreținută prin interpretarea unor doine din Țara Lăpușului de  corul „Muguri Lăpușeni”un moment emoționant a fost  cel creat de elevii, Cristi Coman și Marcela Pop, care au interpretat cunoscuta doină ,, Săracu omu cu dor”. 

A urmat apoi un dialog între generații de elevi și profesori, invitatii de onoare director, prof. Filip Grigore și doamna prof. Filip Lucia au trăit alături de noi clipe de melancolie, sesizând schimbările pozitive produse în anii de când ei nu mai sunt la catedră și bucurându-se de întâlnire ne-a recitat versurile


„Bătrânii spun că apa trece /Şi spun că pietrele rămân, /Dar lucrul altfel se petrece /Pe vechiul nostru glob bătrân./Că piatra, orişicât de tare, /Se macină şi trece stând, /Iar peste trista-i măcinare /Doar apele rămân curgând , acestea reprezentând o veritabilă concluzie a activității noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu