duminică, 26 ianuarie 2014

Povestea mea, povestea panseluţei

24 Ianuarie 2014 - întâlnirea cercului de lectură ,,Cărţile de suflet"
         Ne întâlnim ca de obicei   la CDI şi aşteptăm nerăbdători să aflăm care va fi cea mai reuşită creaţie, având ca temă povestea unei flori . Am selectat cele mai bune patru creaţii urmând ca membrii cercului de lectură să aleagă creaţia  cea mai reuşită, ceea ce s-a şi întâmplat. Majoritatea membrilor cercului  au votat ........


                   Povestea mea, povestea panseluţei

    Povestea mea, începe într-o zi de primăvară, mai exact ziua când razele soarelui au încălzit pământul şi m-au determinat să îmi scot la iveală, timidă, petalele.
    Fiind timidă, nimeni nu mă băga în seamă şi fiind născută în 13 mai, toţi se fereau de o ,,piază rea".
 Încă din prima zi de viaţă, m-am trezit într-o trupă de margarete, care mă tratau cu dispreţ, fiind un intrus în acea colonie decolorată.
  Au trecut zece zile de la naşterea mea, iar din mine a căzut o sămânţă şi s-a transformat într-o panseluţă, ca mine.....Am fost foarte fericită văzând că cineva arată ca mine, m-am simţit pentru  o clipă ,,norocoasă".
  Am avut şi eu un prieten în viaţa mea, vorbesc la timpul trecut , pentru că acum m-am ofilit şi mă aflu pe un norişor în raiul panseluţelor.
  Zilele treceau, eram fericită, am găsit în sfârşit definiţia cuvântului prietenie, care se reflecta prin ea, prietena mea Pan.
  Zilele treceau iar eu eram din ce în ce mai slăbită, mai ofilită şi mai bătrână, dar nu regretam nici măcar o secundă că eram pe moarte, chiar mă simţeam o panseluţă fericită de toată viaţă mea.
  Tic-tac , tic-tac, sfârşitul a venit. Pan a rămas singură, dar din ea au crescut alte panseluţe, iar margaretele s-au împrietenit cu ea şi familia ei, într-un cuvânt totul a fost perfect. Pan merită ce e mai bun , fiindcă a fost singura care m-a ajutat mereu şi a fost prietenă cu o ,,ciudată".

                                                      Podea Diana , cls a VI A

 Pentru această creaţie minunată, eleva Podea Diana, a fost felicitată de membrii cercului de lectură şi a primit drept răsplată   o carte şi  o diplomă .

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! Va rog sa-mi dati un numar de telefon ca sa va pot contacta! Povestioara m-a inspirat si am scris o povestioara cu un alt final care urmeaza sa fie publicata curand. Dar as dori sa felicit fetita si as dori sa ii daruiesc un exemplar! Carticica poarta numele PRIMAVARA PANSELUTELOR MUZICALE!

    RăspundețiȘtergere