miercuri, 17 aprilie 2013

Făclia lumii ...mama!

        Sub acest titlu am lansat provocarea legată de ziua de 8 martie de anul acesta, membrilor cercului de lectură ,, Cărțile de suflet” care au răspuns afirmativ.

,,De această dată, noi am fost cei care am organizat și gândit tot, de la cel mai mic detaliu până la cel mai mare, bineînțeles sprijiniți de doamnele profesoare. Totul a pornit de la o provocare lansată de doamna Dochia și domnișoara Anca. Această provocare consta în faptul că de 8 Martie,  să le facem o surpriză ființelor care ne-au dat viață, ne-au crescut și ne iubesc, adică mamelor noastre, dar cel mai important lucru era faptul că noi, cerchiștii, trebuie să organizăm acest moment. La auzirea acestei provocări cădem toți pe gânduri, dar copii curioși, isteți și harnici cum suntem acceptăm această provocare cu mult entuziasm, rămânând ca la următoarea întâlnire a noastră să venim fiecare cu câte o idee legată de ceea ce am putea face.” 
                                                   Toma Alexandra VIII A, jurnal de cerc

 La următoarea întâlnire ideile curg gârlă, avem de unde alege.

Următorul pas a fost stabilirea persoanelor care se vor ocupa de fițuicile cu numele mamelor pentru a extrage mama care va scrie în jurnal , trăirile, impresiile, sentimentele pe care le-au avut , de prezentare,  de cumpăratul florilor,   de momentul dulce ( prăjiturica).
Documentarea în vederea găsirii unei prezentări care să le sensibilizeze pe mame, elevul care se va ocupa de anchetă, compunerea unor versuri pentru mame, realizarea unui ppt.( scanare fotografii) în care să surprindem un moment cât mai amuzant alături de mama, însoțit de câteva gânduri adresate din suflet ființei care ne-a dat viață, a reprezentat următorul moment al activității. 
Ziua cea mare a sosit. Ne adunăm toți la CDI și pregătim sala pentru activitatea ce urmează să se desfășoare, iar pentru că suntem mulți, iar unde-s mulți puterea crește, totul s-a rezolvat repede, de la aranjarea mobilierului până la aparatura necesară. Pe parcursul pregătirii am avut și surprize neplăcute, deoarece ni s-au întâmplat anumite lucruri, nu reușeam să scoatem  materialul pentru anchetă la imprimantă, Alexandra nu-și găsea cartea de care avea nevoie, era să nu putem deschide prezentarea realizată de Nicoleta și Maria, dar într-un final am avut sorți de izbândă pentru toate.

Mamele noastre,  surprinse, impresionate și profund  mulțumite de tot ce se întâmplă aveau de asemenea lacrimi în ochi.


Finalul activității a fost o provocare venită din parte mămicilor care ne-au sugerat o vizită culturală la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, la Librăria Cărturești și eventual vizionarea unui spectacol de operă.


Și cum noi răspundem întotdeauna provocărilor………………………


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu